Jakt med retriever

Det er mye god hjelp i en hund når man jakter, spesielt når man jakter på fugl og småvilt. Det kan være vanskelig å finne igjen felt vilt i tett skog, og da er det greit å ha med en hund som kan søke opp byttet og apportere, det vil si komme tilbake med det. Retrievere er veldig godt egnet til dette, og disse hundene er lette å lære opp, ettersom de har arvet gode jaktegenskaper.

Når man jakter, må man være en god skytter. For å holde skytekunnskapene ved like, man kan for eksempel konkurrere i jaktskyting utenfor jaktsesongen. Dette kan man lese mer om i innlegget NM i Jaktfelt. Dersom man jakter med hund, må man også være flink til å trene hunden, og vedlikeholde det hunden har lært. Hunden må trenes også utenfor sesongen, men denne treningen kan gjøres både morsom og spennende for hund og eier. Det er viktig å trene ofte og variert.

En retriever blir som regel en god familiehund, og man har mye selskap i hunden også utenfor jaktsesongen. Retrievere er intelligente og lydige, selv om noen hannhunder kan være vanskelige å kontrollere dersom de ikke har fått skikkelig trening fra de var små.