NM Jaktfelt 2014

Jaktfeltskyting er en konkurranse som gjennomføres med rifle. Utøverne følger en sti mellom ulike standplasser som står ute i terrenget. Blinkene er dyrefigurer i varierende størrelse, og avstanden til blinken avhenger av størrelsen på innertreffet. Yttertreff i treffområdet gir 2 poeng, mens innertreff gir 3 poeng. Utøverne skyter fem skudd per standplass, og det skytes både stående og liggende.

Skytterne kan få maksimalt 25 poeng på hver post. Blinkene står stille, og det er vanlig med seks standplasser. Dermed kan man få maksimalt 150 poeng i en runde. Det er ikke lov å bruke skytereim, og skytingen skal skje med lang arm, det vil si at overarmen ikke skal være i kontakt med overkroppen når man skuter. Hver konkurranse skal ha minst en standplass med sittende skytestilling, en med stående stilling og en med liggende stilling. Arrangøren bestemmer stillingen på de siste standplassene.

Jaktfeltskyting er veldig populært. Når det blir arrangert NM, er det ikke uvanlig at det er 1000-1200 påmeldte. NM i Jaktfelt 2014 ble arrangert på Tynset 2.-6.april. Norgesmester ble Paal Johansen. Magne Holmbro og Thomas Hemstad kom på de to neste plassene. Beste kvinnelige utøver ble Helene Holmbro, og beste junior ble Patrick Christoffer Eriksen Moland. Terje Myhre ble beste jeger, og Othar Hvaal ble beste veteran. Lagskytingen ble vunnet av Trondheim JFF 446.

I tillegg til NM, arrangeres det også kretsmesterskap og fylkesmesterskap i Jaktfelt, og dette er en spennende konkurransegren. Man kan skyte jaktfelt mange steder i landet, store deler av året. Jaktfelt er også fin trening til jakt, og man havner i et godt miljø, ettersom det er mange som driver med denne idretten. Man trenger en jaktrifle, og alle rifler som er godkjent til jakt kan brukes.