Skyting i Norge

Skyting er en omfattende idrett. Det skytes med både pistol, hagle og gevær, og man skyter på ulike blinker. Baneskyting er skyting på stillestående blinker, men det skytes også på bevegelige blinker. Skyting på viltmål er en annen variant. Leirdueskyting er også en kjent og populær sport som blir utøvd både som aktivitet og som konkurransesport. Flere norske skyttere har deltatt i både leirdueskyting og andre skytekonkurranser på internasjonalt nivå. Norske utøvere tar jevnlig medaljer både i EM, VM og OL.

Skyting utøves også om vinteren. Feltskyting kan gjøres hele året. Om vinteren er skiskyting en veldig populær skyttersport, som har svært mange utøvere. Blant barn og ungdommer er skiskyting en av de aller mest populære vinteridrettene, ettersom sporten både er spennende for publikum og for utøverne selv. Kombinasjonen av langrenn og skyting tilfører sporten noe ekstra. Skiskyting er også en populær TV-idrett, og en av Norges beste skiskyttere for tiden er Johannes Thingnes Bø, som deltar i verdenscupen i skiskyting i år som favorittippet.

Skiskyting har mange seere, og kombinasjonen av langrenn og skyting gjør sporten svært egnet som TV-sport. Skytingen er ofte avgjørende, og gjør det veldig spennende å følge med. Det er også mange land som er gode i skiskyting, slik at det er sterk konkurranse. Norge er et av de gode lagene, men Norge er ikke det dominerende laget, slik det for eksempel er innen kvinnelangrenn. Når det er flere land som kan vinne, er det ekstra spennende å følge med, og idretten blir populær i enda flere land.

Det er lett å begynne med skyting, ettersom det er mange skyteklubber i Norge. Skyting er både en fin hobby og en fin konkurransesport. De fleste nøyer seg med å konkurrere på klubbnivå, men de beste deltar også i litt større konkurranser.