Tren retrieverhund

Retrieverhunder er som regel veldig lette å trene. Disse hundene elsker å bære og hente ting. Dermed er de også godt egnet til mange formål. Det er viktig at man bestemmer seg tidlig hva hunden skal brukes til. Dersom den skal være noe mer enn en vanlig familiehund, bør treningen startes tidlig. Det gjelder hunder som skal brukes både til jakt, ettersøk, utstilling og andre bruksting. Selv om valpen bare skal være familiehund, bør den være veloppdratt og lydig.

Sørg for at valpens hentelek foregår i ulike omgivelser, slik at den lærer å hente ting overalt. Det er veldig mye man må lære hunden, og treningen tar mange måneder. Dersom man vil ha noen gode tips, kan man kjøpe en bok om hundetrening, eller man kan gå inn på nettsider som Kennel Attentive.

Retrieverhunder ble avlet fram for å hente ting, og de er som regel samarbeidsvillige og vennlige. Dette kan man lese mer om i vår artikkel “Norsk retrieverklubb”. Når hunden skal trenes opp, må alle i familien være enige om hva hunden skal lære, og hvordan den skal trene. Da får hunden de samme signalene fra alle i familien. Start med å gjøre oppgavene så lette som mulige for hunden, og gjør dem vanskeligere etter hvert. Valper liker å hente ting som blir kastet, og dette er fin trening dersom hunden senere skal brukes til jakt. Ikke kast leken igjen før hunden kommer tilbake med den. Dersom man venter til hunden kommer tilbake med leken, lærer den å bringe ting tilbake før leken kan fortsette.